Enlige mænd

Er du enlig mand, der kunne drømme om at komme lidt ud og møde andre, kunne enlige mænd måske lige være det tilbud du mangler.

Vi mødes ca 1 gang om måneden. Det er ikke tænkt som en sorggruppe, men i princippet taler vi om alt.

Vi mødes altid Kl. 10.00 på Herresstedgård. Og hvornår vi er færdige afhænger af hvad vi har lavet, men vi får altid et måltid mad sammen inden vi går hjem. Som regel er klokken blevet mellem 12.30 og 13.30.

Vi vil ikke bare sidde og kigge på hinanden, så der er altid planlagt et eller andet. Kig på hjemmesiden i kirkens kalender, der vil jeg forsøge at skrive lidt om det kommende møde.

Af ting vi har lavet indtil nu kan bla. nævnes, virksomhedsbesøg på Toftlund Maskinfabrik. Besøg på fjernvarmen, besøg fra lokalhistorisk arkiv. Haderslev lufthavn, Løgumkloster Kirke. Bondegårds besøg. Gram Å regulering. Bunker besøg m.m.

Enlige mænd på tur.

Vi besøgte Jørn Grevsen der havde fået overdraget en underjordisk bunker.

Det var en af landets sidst opførte bunkere, 1988,  under jorden og med armerede vægge 60 cm. tykke. Den var først i halvfemserne brugt som komando og lytte central af kommune og civilforsvaret i tilfælde af fjendtlig indtrængen.

Bunkeren havde endvidere den funktion, at fungere som tilflugtssted hvis Dronningen og hendes familie var i nærheden, og der opstod fjendtlig indtrængen.

Jørn havde fået den til at fremstå meget flot, og i stil med den oprindelige indretning. Det var rigtigt spændende at opleve hvad russerne har været skyld i for tiden efter 2 verdenskrig.

I tilgift fik vi så lige en ekstra på opleveren, idet Jørns svigerfar var den kendte træskulptør Friedrich Grube. Vi  fik lov til at se hans værksted og høre om han store virke. Han havde bla. været  med i Højer i 18 ud af de 20 år der var blevet afholdt træ symposium derude.

Flotte træskulpture

Smedjens stuehus bruges i dag til undervisning.
Men på gårdspladsen står Jeremias Christensen

med sin ambolt. Det er en imponerende træskulptur, skåret af Tinglevs
træskærer, Friedrich Grube.
Flere steder i Tinglev kan man i dag se imponerende træskulpturer,
som er blevet til ved hjælp af en motorsav.

Der fandt vi også ud af at vi ligger inde med et af hans værker, da træskærer billedet af Toftlund Kirke er lavet af ham. Det hænger på Herrestedgård.